בקורס המ"כים המחודש חולקו הלוחמים, כך שמעכשיו לכל חטיבת חי"ר תהיה פלוגה משלה. כמו כן, נוספו שבועות מיוחדים המותאמים במיוחד לאופי העבודה השוטפת שלהם בגזרות השונות. אז איך מתנהל כעת הקורס שמכשיר את מפקדי הכיתות הקרביים? יצאנו לבדוק
עמית מלמד, מערכת אתר צה"ל | 27.06.2018
פורסם ב:
לכתבה המקורית – לחץ כאן
לקורס המ"כים בביסל"ח מגיעים לוחמים עם ניצוץ בעיניים, שרוצים להיות המפקדים של דור המחר. בשבוע האחרון הסתיים קורס המ"כים הראשון בו הופרדו לוחמי חטיבות החי"ר לפלוגות ייחודיות. בזכות המתכונת החדשה, שאפשרה העברת תכנים ייחודיים וכניסה של חידושים, הקורס הוא כבר לא מה שהכרתם בעבר.
ההכשרה, שאורכת כשלושה חודשים, מורכבת משבועות שונים שהותאמו לצרכים של כל חטיבת חי"ר על ידי מפקדי הפלוגות, בתוך הקווים המנחים של הקורס. כך, למשל, פלוגות הלוחמים מגולני עברו לראשונה שבוע נוסף שהתמקד ברק"ם – רכב קרבי משוריין, כדי שיהיו מאומנים ב"נמר" – הכלי בו משתמשים בחטיבה.
במסגרת הפיילוט, מספר מצומצם של חניכים התעמקו בסיפורי קרבות עבר בהם השתתפו לוחמים מהחטיבות שלהם. "הם חקרו, ראיינו מפקדים והורים שכולים, ולבסוף הציגו את סיפורי מורשת הקרב בערב מיוחד שהתקיים בנוכחות מפקדים בחטיבה", מספר סרן אבישי גרובס, מ"פ של לוחמי גולני בקורס.
"הפעילות תרמה לחיבור הלוחמים לחטיבה ולמורשת, סיפקה להם נקודת מבט נוספת על תפקיד המפקד ולימדה אותם על שיקול דעת. מי שהתנסה תיאר את החוויה כמשמעותית ביותר", הרחיב סרן גרובס.
בעקבות הפיצול יצאה פלוגת לוחמי חטיבת כפיר לשבוע נוסף שעסק בלוחמה בשטח בנוי, בהתאם לייעוד החטיבה, בעוד שפלוגות הנח"ל והצנחנים עברו שבועות ייחודיים להם. חידוש נוסף שנכנס לתוקף הוא קיום סדנת שליטה עצמית, שלימדה את החניכים כיצד להתמודד עם פקודיהם לעתיד במגוון סיטואציות מאתגרות.
לראשונה אף הוקמה מחלקה מיוחדת בגדוד הסיירות, שיועדה לסיירת חרוב המחודשת. החניכים שעברו תכנים מותאמים, הפכו בסופו של דבר למ"כים הראשונים בסיירת.
מלבד החידושים, הקורס מורכב מתכנים בסיסיים, כגון ניווטים בשטח, למידה על אמצעי לחימה מחלקתיים, ומסע פיקוד בו עוסקים בדילמות ערכיות איתן יתמודדו בהמשך השירות.
בסיום הקורס, עם הגעת הרגע המיוחל בו הופכים החיילים למפקדים, עומדות בפניהם מספר אפשרויות לשיבוץ. "הם יוכלו להשתלב כמפקדים בביסל"ח ולהמשיך לפיקוד בקורס המ"כים, לחזור לבא"ח ולפקד על טירונים ועל לוחמים באימון המתקדם, או להצטרף לגדוד ולפקד על צוות", מסביר סרן גרובס, "סגל הקורס מחליט לאן מתאים כל חניך להגיע, בהתאם לביצועיו".
"החידושים בקורס הנוכחי היו חיוניים ומוצלחים", מתרשם סרן גרובס, "בעזרתם, התמקצעו החניכים בתחומם וניכר שהלמידה הייתה משמעותית".
רוצים להודות ללוחמים ולא יודעים איך – דקה מזמנכם, באמצעות כרטיס אשראי, ללא הפחתות וקיזוזים – ישירות לילדינו המובחרים 